Trädgårdssnack

Den som planterar en trädgård planterar lycka - kinesiskt ordspråk

Trädgårdsdesign JordNära Form

Jag hjälper dig med trädgårdsprojekten!

 Sandra Philipsson är mitt namn och det är mig du träffar när du bokar en trädgårdskonsultation eller ett designuppdrag. I tre punkter sammanfattar jag vad jag hjälper dig med. 

 
Lyssnar in och ger dig kreativa ideér
Strukturerar, planerar & konsulterar
skapar, sammanställer & dokumenterar

Vanliga frågor & svar

vad kan en trädgårdsdesigner hjälpa till med?

Svar:

Som trädgårdsdesigner kan jag hjälpa dig med många delar i trädgårdstänkandet. Allt från att konsultera i din trädgård till att ro ett stort trädgårdsprojekt i hamn. Vi har många tjänster där emellan och inget projekt eller fråga är för liten.

Konsultation, Växtval, Visualisering av trädgårdsplaner, Olika typer av grafiska material som Illustrationsplan, Markplaneringsplan, Bygglovsritningar, Detaljritningar, Planteringsplaner och Belysningsplaner och Inköp av växter mm.

Undrar du något om din trädgård så kan du väl bara höra av dig- Vi hittar något som passar dig!

Vad kostar en trädgårdsdesigner?

Svar:

En fråga som är svår att svara på, men en sak är säker- 

-"Min kostnad är den lilla skillnaden som Gör den stora skillnaden". 

Men en god planering så blir arbetet väl dimensionerat med material och växter och även arbetstid. Du kan beställa rätt mängd direkt och spara både på miljö och och plånbok.

Hos mig får du en trädgårdskonsultation från 2300 kr, kika in under tjänster och läs mer. För designarbete har jag en timdebiteringen ligger på 950 kr/h. Varje projekt är unikt och efter ett besök i er trädgård så kan jag lämna en offert på ett större jobb.

 
hur skapar jag en mysig trädgård?

Svar:

Att skapa en rumskänsla och lummighet skapar mysiga rum i din trädgård. Det kan vara både de stora rummen med utrymme för lek och "luft" och de små med en plats för en bänk eller en passage. 
Våga skapa fler rum i din trädgård- Tänka att en trädgård skapas precis som ett hus. Du behöver golv, väggar och tak i form av träd, buskar och olika material på maken, Sedan fyller du på med möbler och detaljer som fyller rummen och till sist det sista piffet med växterna och detaljerna som skapar känslan du vill ha.

 
vad är en trädgårdsritning?

Svar:

En Trädgårdsritning eller Illustrationsplan som det också heter är en färgglad skalenlig ritning av trädgården eller den del ni önskar hjälp med, ses uppifrån. Den visar trädgårdens funktioner, tema, färger, detaljer, planteringsbäddar mm för att skapa en helhet. Trädgårdsritningen är en del, där en tillhörande moodboard och växtförslag också tillhör.

i viket område arbetar jordnära Form?

Svar:

Vi utgår från Båstad & Bjärehalvön och arbetar inom en 5 mils radie, vilket innebär nordvästra Skåne och södra Halland.
Finns önskemål från längre håll så är jag såklart nyfiken på att höra vad ni önskar - Tveka inte att höra av er!

 
behövs det bygglov?

Svar:

Ja, i vissa fall behövs det bygglov. Till exempel vid byggnation av vissa altaner, tak över uteplats, stödmurar, plank, eller förråd mm. Vi kan hjälpa er att reda ut frågorna.

Har du andra frågor?

Hör av dig på telefon eller mail så svarar jag gärna!

Sandra har fantastiskt kreativa ideér som trädgårdsarkitekt och ett stort mått av tålamod! Hon lyssnade in och presenterade ett designförslag som var helt i vår smak .
Anna

Vi möts i din trädgård!

Inför ditt möte är det bra om du funderar igenom vad som tilltalar dig. Det kan vara material eller färger eller till och med referensbilder som du sparat ner.