Referensprojekt


Inspireras av våra tidigare projekt

Din egen gröna oas
ÄNGELHOLM

När trädgården innehåller fina skatter som kan få paradplatsen i den nya trädgården. Ett generationsskifte ger nya möjligheter för ett annat typ av boende och en trädgård som behöver helt nya användningsområden. En bra planering där uteplatserna kan växa och flätas samman och där ytorna ute och inne tillsammans skapar en bra helhet. Äldre grönska fylls på med nya träd och buskar och ger trädgården både privata delar och mycket insynsskydd från gata och gångstigar

Trädgårdsdesign i Ängelholm - under anläggning

 

________________________________________________________________

Gatuhuset mitt i byn
VEJBYSTRAND

Här har vi skapat en långsiktigt plan där trädgården växer efterhand som huset förändras. Allt började med en översiktsplan, där vi tar steg för steg i detalj eftersom behovet uppstår. Poolträdgård, sittplatser under tak och en stor altan mellan byggnaderna med trappa och smarta sittplatser ritades, planerades och anlades för några år sedan. Nu arbetas det på en ny entréträdgård med en renoverad veranda och en välkomnande entré.


Trädgårdsdesign i Vejbystrand
 

______________________________________________________________

Grönare rum ute
FÖRSLÖV


En stor terrass som behöver mer grönska och mer rumslighet, skydd från solen samt inbyggd förvaring av möbler, grill mm för aktiviteter tillsammans med kollegor.

Trädgårdsdesign i Förslöv

 

Rumslighet i ljus trädgård
VEJBYSTRAND

En vision av grönska, lummighet och träd! Från åker till en trädgård som ska älskas, användas och skapa minnen. I trädgården som är nyanlagd har många nya rum skapats, några som behöver mer tid för att växa upp medan vissa fått ta plats direkt. Materialmöten med Natursten, betong och corten och en massa växtlighet. Här kommer växtligheten krypa, växa på höjden, forma takkänsla och ge nya väggar i trädgården. 

Trädgårdsdesign och trädgårdsanläggning i Vejbystrand

 
 • Entréträdgård
 • Köksträdgård med upphöjda odlingslådor
 • Lummig växtlighet med japansk lönn, buxbom, hosta, klätterhortensia
  Gavelträdgård som blickfång

_____________________________________________________________

Terrasser, rosor och kalksten
BÅSTAD

När skånelängan behövde få sig en ny och större kostym så behövde också trädgården bli restaurerad och komma tillbaka till sin rätta glans. Med material som harmoniserar med fasader och tid men även en trädgård som tillåter det vilda att få ta plats. Här bygger vi med naturstensmaterial, fångar solen med blommande och doftande växtval, får plats med bollek och plask i poolen. Fångar skuggan från de stora träden och njuter av blomning under hela växtsäsongen.

Trädgårdsdesign och trädgårdsanläggning i Båstad

 
 • Köksutgång mot poolterrass
 • Granitstensvägg med kalkstensgolv
 • Trappa i storgatsten
_____________________________________________________________________________

Svarta Huset
TOREKOV

Ett nytt hus, en ny plats och en önskan om en ny trädgård. Familjen hade klara mål om innehållet i sin nya drömträdgård och tillsammans skapade vi en design för odling, träning, umgänge och grönska. Att få återhämtning i sin trädgård var ett viktigt mål. Vi har gjort plats för en framtida bolundare, gjort förvaringsytor samt fått bra logistik på bil- och cykelparkering. Trädgården börjar ta form och familjen kan njuta av sin grönskande hörntomt med vind- och insynsskydd. 


Trädgårdsdesign i Torekov

 
 • Altan i grönska
 • Solterrass med trädäck och cortenlådor
 • Lummig plantering med torktåliga växter
  Yvig plantering för insynsskydd
________________________________________________________

Unika 70-tals villan
VEJBYSTRAND

Denna stilsäkra 70-tals villa behövde förnya utemiljön. En önskan om att inne och ute flyter ihop med rumskänsla och att under den varma årstiden öppna upp och nyttja hela trädgården. Vi har skapat en modern tappning av den befintliga trädgården med generösa umgängesytor närmst huset och följsamma lummiga ytterkanter. Funktion, rumslighet och attraktiv utsikt året runt har varit ledorden i detta projekt. Vi har skapat vackra siktlinjer, arbetat med olika material som både corten, trä och marksten, skapat stora planteringsytor för utsikt och insynsskydd över säsongen.

Trädgårdsdesign i Vejbystrand

 
 • Entréträdgård med tegel och corten
 • Terrass med olika rum
 • Limträkonstruktion för pergola, rumslighet, lounge och utekök
  Pergola med spaljé och tegel
_____________________________________________________________

Jordnära toner
VEJBYSTARND

Mitt i byn, med grannar runt om, vill familjen skapa sin egna gröna oas. Ett nytt hus och en ny drömträdgård med stora umgängesytor som stilfullt fördelas i olika rum. Med plats för bus, vila och praktiska funktioner har vi samlat allt i en bra förpackning. En inbjudande entre inramat av en kullerstensmur, en privat grönskande osa på baksidan. Anläggning av trädgården påbörjas under 2022.

Liter bilder från trädgården när anläggningsarbetet och planteringarna var klara

Trädgårdsdesign och trädgårdsanläggning i Vejbystrand

 
 • Solterrass, solskydd, corten, planteringar
  Terass med pergola och infällda planteringar
 • Klätterväxter i pergola, grus, trampstenar
  Klematis i Pergola
 • Planteringar med klätterväxter i pergola
  Pergolagång med växtlighet

Inspireras mer i vår Blogg